Sokan kis helyen

Szálloda, hétvégi ház, kölcsön nyaraló, sátorkemping... Akárhogy is oldjuk meg a nyaralást, amikor megérkezünk valahova, felmerül a kérdés, hogy a ruhák, holmik a táskában maradjanak-e vagy sem.

Az idei nyáron a kérdést sajátélmény szinten tanulmányoztam. A gyerekekkel célba érvén, a becuccolás után ágyakat és ételt, valamint foglalatosságot kellett keríteni az aprónépnek, a táskából kipakolás hátrébb sorolódott a teendők közt. 

Egy hétig éltünk a rendetlenségkupac tetején, Inkább kint voltunk a kertben és a szobát elkerültük.

Aztán ahogy megérkeztünk lélekben is, és kialakult valamiféle napirend, a külső rendetlenség felszámolására is sor került. Viszont ahhoz, hogy lépni tudjak, meg kellett fogalmazni az akadályokat és a célt.

Az alapvető problémát az okozta, hogy a táskákat nem pakoltuk ki, csak turkáltunk bennük, amitől egyre több minden ömlött ki belőlük.

Dönteni kellett, mit hova rakjunk, de nem tudtam, mi lenne a jó megoldás.
Azt hittem, minden baj forrása a szekrény, mert
- ajtós-polcos, vagyis becsukható része kevesebb volt, mint ahányan jöttünk,
- fiókja nem volt,
- ugyan fent voltak szekrények, de  a mindennapos pakoláshoz még felnőtteknek is túl magasan,
- polcokról hátrapotyogtak a dolgok, mert nem volt hátfaluk, a szekrényfal pedig mozdíthatatlanul állt a helyén.

Másokkal együtt nyaraláskor láttam, hogy van, aki képes egy polcra kipakolni a gyerekei holmiját és szépen összehajtogatva rendben tartani.
Na, ez nekem nem megy.
Viszont arra már rájöttem, hogy polcból lehet a fiók funkciójával megegyező tárolót létrehozni azáltal, ha a polcra helyezel egy dobozt. Kihúzod - hasonlóan használható, mint a fiók.
Csak nem kellett azon fennakadni, hogy 
a) nem olyan esztétikus
b) nem lehet külön kategóriákat létrehozni mindegyik ruhatípusnak.
Az egy gyerek = egy polc rendszerünk 

Ha már rendrakás, ésszerűsítés, akkor nem álltunk meg a táskából való kipakolásnál, hanem a szobát is átrendeztük. Mutatom a rendrakás előtti és utáni felállást:

Rendrakás után lett hely még játszani is. Az átrendezés után az ágyak ágyneműtárolójához is hozzá lehet férni, beágyazva nappal az heverőkre le lehet telepedni.

Korábban össze volt tolva két ágy. A két fejvég megakadályozta, hogy a nagy ágyról leessen a kisember. Mára már nem szükséges a leesésgátlás.

A képeken az is látszik, hogy a fehér kiságyat kisebb rácsoságyra cseréltük, hogy több szabad tér keletkezzen. 

Annak ellenére, hogy a szobában most is csak ágyak vannak, a beágyazással és a középen megnyitott tér révén sokkal vonzóbb lett a helyiség.

Ti kipakoltok a táskából, amikor nyaralni mentek vagy a „táskából éltek”?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések