Elég jó nyár

A nyár második feléhez érve megfogalmazódott bennem a kérdés, elég jó-e a nyarunk. Előbb csak homályosan körvonalazódó motoszkálásként, majd egyre jobban sajgó kételyként. Persze az időjárás is rátett egy lapáttal, hiszen augusztus elején olyan hideg volt, mintha zártuk volna a szezont és osztották volna a füzeteket az iskolakezdéshez.

Mitől érzed úgy, hogy nyaraltál? Van, aki szandált szeret húzni, más pedig a lábbelit is elfelejtené. Van, aki a Balatonig meg sem áll, más nem elégszik meg a magyar tengerrel. 

Az otthonról szól általában ez a blog - a nyaralást viszont az otthonunktól való távollét teszi izgalmassá. Persze vannak alternatív otthonok - már akinek van nyári lakja vagy nagyija, aki örömmel látja valahol.
Van, akinél a nyárhoz hozzá tartozik, hogy mezítlábazhat.

Egy ismerősömet megkérdeztem tavaly, mit gondol, mitől jó a nyár. Azt felelte, attól, hogy el tud menni külföldre. 

Máshol láttam nyári bakancslistát, amire a család minden egyes tagja felírhatta kívánságait a családi nyaralásra. Olyanok szerepeltek rajta, mint vattacukrot enni, kenuzni, sátorban aludni.

Valószínűleg mindenkinek másra van szüksége ahhoz, hogy úgy érezze, nyaralt.

Nektek sikerült idén nyáron? Mit tettetek érte, hogy biztosítsátok az elég jó (klassz, élménydús, szuperszónikus stb. a megfelelő jelző szabadon behelyettesíthető) nyár érzést?


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések