Fejbeverős él kiiktatása

A mélygarázsok bejáratánál meg az alacsony hidak előtt szokott lenni egy fentről belógatott rúd vagy tábla, amibe bele tud ütközni egy magasabb járgány. Tetőbox is elég az autód tetején, hogy leverj egy ilyet, úgyhogy síelésből hazajövet ne menj egyenesen a hipermarketbe.

Miért érdekes ez a lakások szempontjából? Mert tetőtérben lakunk, ferde falakkal. 

A ferde falakban lehet előnyt és hátrányt is látni. Mi szeretjük a csodás kilátást, azt, hogy mások nem néznek be az ablakon, nem kell függöny és a 195 cm feletti területek után fizetünk csak közösköltséget. Hátránya a tetőtérnek, hogy nyáron meleg, esőben nem lehet szellőztetni és vannak olyan helyek, ahol beverjük a fejünket. 

A gyerekszobában van egy különösen gonosz él. Hatástalanítására tett első próbálkozásom az volt, hogy alá került egy ágy, hogy ne menjünk közel hozzá, de ez önmagában nem volt még elég. Felmerültek olyan megoldási ötletek is, mint leragasztani figyelemfelhívó (ronda) szalaggal vagy rátenni valamilyen puha dolgot (kivitelezhetetlen).

A közlekedésből kölcsönöztem a legutóbbi megoldást, belógattam egy amúgy is a gyerekágy fölé szánt cukiságot: 

Azóta a bagoly fennhatósága alá tartozik a fejbeverős él környéke, nem hajolgatunk arra.


Nektek is biztos vannak ötletes megoldásaitok a lakásotok adottságaira. Ha szívesen megosztanátok, vagy kérdeznétek ezekkel kapcsolatban, csatlakozzatok a Lakásológus közösségünkhöz. Ha gondod lenne a belépéssel, vagy kérdésed lenne, írj a lakasologus@gmail.com-ra.

Keddenként és péntekenként 10 órakor érdemes visszanézni új tartalmakért. Ha szeretnél emlékeztetőket, kövesd a Lakásológus lapját a facebookon. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések