Menütervezés maradékkal
Szeretek főzni. Többnyire. Ha megeszik. Ha nem vinnyognak, amikor a konyhában lenne dolgom. Viszont előfordult már az évek során, hogy finnyáskodtak. Mostanában pedig az utódok érzelmi állapotát tekintve kiszámíthatatlanok a délutánok, amikor a meleg vacsora készülne. Tehát ételkészítésileg kicsit tudatosabbá kell válnom.
Arra jutottam, hogy az jelentené a megoldást, ha egy főzésből több alkalomra különböző étel készülne. Azaz egyszer megfőzöm a cuccot, másnap meg egy kis változtatással tálalom fel. A maradék álruhában masírozik a családtagok gyomrába.
Receptötleteim, amiket nem anyukám szakácskönyvéből loptam:
A milánói makaróni /bolognai spagetti később melegszendvics- vagy a pizzafeltét
Pörkölt, majd másnap a székelykáposzta. (Anyukámnál a pörkölt folytatása a hortobágyi palacsinta.) Másnál a gulyás leves a metamorfózis eredménye.
Törtkrumpliból másnap krumplistészta lesz (átütő siker az utódoknál).
Lecsefőzelék, utána a lencsekrémleves.
Nálatok vannak ilyen tervezett folytatások?
Keddenként és péntekenként 10 órakor érdemes visszanézni új tartalmakért. Ha szeretnél emlékeztetőket, kövesd a Lakásológus lapját a facebookon. Ha szeretnél beszélgetni ezekről a dolgokról, csatlakozz a Lakásológus közösségünkhöz. Ha gondod lenne a belépéssel, vagy kérdésed lenne, írj a lakasologus@gmail.com-ra.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Örülök, ha hozzászólsz. Kérlek, olyat írj, ami mások javát szolgálja.