Menütervezés maradékkal

Szeretek főzni. Többnyire. Ha megeszik. Ha nem vinnyognak, amikor a konyhában lenne dolgom. Viszont előfordult már az évek során, hogy finnyáskodtak. Mostanában pedig az utódok érzelmi állapotát tekintve kiszámíthatatlanok a délutánok, amikor a meleg vacsora készülne. Tehát ételkészítésileg kicsit tudatosabbá kell válnom.

Arra jutottam, hogy az jelentené a megoldást, ha egy főzésből több alkalomra különböző étel készülne. Azaz egyszer megfőzöm a cuccot, másnap meg egy kis változtatással tálalom fel. A maradék álruhában masírozik a családtagok gyomrába.

Receptötleteim, amiket nem anyukám szakácskönyvéből loptam:

A milánói makaróni /bolognai spagetti később melegszendvics- vagy a pizzafeltét

A milánói szósz a kenyérre eloszlatva reszelt sajttal fagyasztható is. Amikor szükség van a melegszendóra, csak kikapjuk a fagyasztóból, be egyenest a sütőbe és 10 perc múlva kész a vacsi. (Nem eszik meg a nyavalyások, csak én lelkesedem érte.)

Pörkölt, majd másnap a székelykáposzta. (Anyukámnál a pörkölt folytatása a hortobágyi palacsinta.)  Másnál a gulyás leves a metamorfózis eredménye.

Törtkrumpliból másnap krumplistészta lesz (átütő siker az utódoknál).

Lecsefőzelék, utána a lencsekrémleves.

A lencsekrémlevesbe ne turmixoljuk bele a kolbászt...

Férjem egyik nagybátyja mondta, hogy ő két étel összeházasításán is fondorlatoskodott már: krumplileveshez adott maradék gombapörköltet, így kapott gombalevest.

Nálatok vannak ilyen tervezett folytatások? 

Keddenként és péntekenként 10 órakor érdemes visszanézni új tartalmakért. Ha szeretnél emlékeztetőket, kövesd a Lakásológus lapját a facebookon. Ha szeretnél beszélgetni ezekről a dolgokról, csatlakozz a Lakásológus közösségünkhöz. Ha gondod lenne a belépéssel, vagy kérdésed lenne, írj a lakasologus@gmail.com-ra.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések