Karácsonyi készület

 

Eljött a december, közeleg a Karácsony.

Hogyha fontos, hogy valaki használja, és értékelje azt, amit eladományozunk, akkor itt egy lehetőség.

Az elmúlt években megtanultam, hogy a december eleje különös jelentőséggel bír. Ekkor lehet ugyanis továbbadni azokat a dolgokat, amik még jók, de hozzánk valamiért nem passzolnak.

Az adományboltok most tudják eladni a karácsonyi díszeket, extra műfenyőt, kinőtt, de alig hordott karácsonyi pulcsit, pizsamát. Ehhez az kell, hogy időben átnézzük a karácsonyfadíszeinket, dekorációt.

A cipősdobozokba most lehet a jó állapotú, de nem játszott játékokat, extra sapkát, sálat betenni és vinni a rászorulóknak. Érdemes elolvasni, hogy pontosan  hogyan és mit gyűjtenek. A tapasztalat az, hogy rengeteg adománygyűjtő kampány van adventben, ha egyik helyen nem gyűjtik azt, ami nekünk van, a másik helyen elfogadják.  Érdemes tájékozódni. 

A készület része, hogy másokra is gondolunk - és közben a lakásunk is fellélegzik, és talán mi is.


A Lakásológus közösségben megosztjuk az épp aktuális adománygyűjtő akciókat is, nemcsak a kérdéseket, előrelépéseket. Csatlakozz, ha nem troll vagy (bár, ha idáig eljutottál az olvasással, valószínűleg nem az vagy).


Itt, a blogon legközelebb, Mikulás napján mesélek a miértekről. Eddig ugyanis csak érintőlegesen beszéltem arról, miért emlegetem annyit a selejtezést.

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések