Otthonunk anyagcseréjének működtetése

Jobban hangozna, ha azt kérdezem, nálatok ki dobogtatja az otthon szívét. Valójában az anyagcseréjére gondolok. Amit naponta működtetni kell, különben eldugulnak a dolgok: a mosatlan edény elönti a konyhát, a szennyes a fürdőt és a szemét - nos, jobb esetben csak a szemetesedényeket és nem az egész lakást...

Akkor tűnik fel, ha az illető kiszáll a dobogtatásból. 

Ennek a jelenségnek nagyon sokféle értelmezése lehet. Egyrészt érezhetjük magunkat fontosnak: lám, nélkülünk megáll a világ! Vagy rögtön gondolhatjuk azt, hogy szép kis család/lakóközösség, ahol egyvalakire hárul a háztartásvezetés, takarítás, rendrakás stb. Tódulnak elő a feminista gondolatok, hogy nemi egyenlőség meg feladatmegosztás, hogy is van mindez. A szomorú valóság azonban az, hogy ha egyedül laknék, legvérmesebb feministaként sem tudnék olyan szúrósan nézni a tárgyakra, hogy elpakolják magukat.

Tehát csak annyit szeretnék mondani, hogy vannak dolgok, amiket sajnos minden nap el kell végezni. 

Cassandra Aarsen, aki ClutterBug, vagyis Rumlibogár néven működik a közösségi médiában, coach-ként elég lehengerlő. Úgy motiválja a klienseit, hogy direktbe megmondja, mit tegyenek. Talán ő mondta (de persze csak nem találom utólag, hogy hol), hogy fel kell nőni. El kell vállalni, hogy a mi feladatunk a rendrakás.

A következő bejegyzésekben arról fogok gondolkozni, hogy milyen rendszert lehet kidolgozni, hogy minél automatikusabban és fájdalommentesebben menjen a mindennapos rendrakás-takarítás. Ne feledjétek, kedden és pénteket 10-kor jelennek meg az új bejegyzések.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések