Száraz kenyér felhasználása

Ha a konyhafőnök ébersége csökken, a felesleges kenyér fagyasztóba masírozása elmarad és megszárad a pékáru.


Oly kemény, hogy csak na.
Ilyenkor több lehetőségünk van. Az egyik megoldás olyan recept használata, amihez áztatni kell a zsemlét, kiflit: guba, fasírt. Csak ezekhez jobb a kifli és a zsemle. Száraz kenyér esetében marad a prézli készítés.

Szeletekre vagy kisebb darabokra vágjuk. Felvágáskor nagyon óvatosan! Ujjakat nem levágni! Tepsibe rakjuk. Alacsony hőmérsékleten (100-150 fokon) aranybarnára sütjük. Vigyázat, nem elégetni! Finom kétszersültet kaptunk. Ahhoz, hogy prézli legyen belőle, aprítóba vagy turmixgépbe rakjuk, megőröljük (nagyon hangos).


Ételmentés, ahogy anyukámtól tanultam. Gyerekkoromban azt hallottam, kenyeret kidobni vétek. Ezzel a praktikával korábbi botlásunkat (mármint, hogy hagytuk megszáradni a kenyeret) jóvá tettük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések