Lakberendezési alaphibák

A babaházzal való játék nagyon jól be tudta mutatni azokat a problémákat, melyekkel úgy sejtem sokan szembesülünk. Az egyik gond az volt, hogy a házban jóval több bútor volt, mint amennyi kényelmesen elfért. A hálószoba-, fürdő- és konyhabútoron kívül három kanapé, öt fotel, egy karos pad, három szék, két hatalmas asztal volt a házban a gyerekjátékokon kívül.

A tervezetlen eklektika komikus leképzése volt ez a babaház, három stílusú és méretű bútorból állt az étkezős konyha berendezése.
Gerendabútorok keveredtek a hatvanas évek retró elemeivel és a Disney hercegnők kastélyenteriőrjével.
Ilyen akkor fordul elő a valóságban, mikor kritikátlanul bármilyen bútort a lakásunkba fogadunk. A bútorhalmozás abból is adódhat, ha több helyről öröklünk olyan darabokat, melyek érzelmi töltettel bírnak. Elhunyt családtagok bútorai esetében lelkileg fontosabb lehet a bútorhoz tapadó jelentés, mint a lakberendezési összkép. Több helyen hallottam már (The Minimal Mom-nál, illetve Joshua Becker-nél) azt a tanácsot ilyen esetben, hogy válasszunk korlátozott számú az elhunytra emlékeztető tárgyat, és ezeket méltó módon állítsuk ki vagy használjuk. Így tudatosabb lesz az elhunytra való emlékezés, mint azáltal, ha mindent meg próbálunk őrizni és a használhatatlanságig túltöltjük a lakásunkat. Saját tapasztalat azonban, hogy a szelektálást nem kell elsietni. Érdemes sok időt adni magunknak, hogy kiderülhessen, mi az, aminek tényleg jelentése van, és jól illik hozzánk is. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések