Kezd a szeméttel!

Biztos mindenki érezte már magát cserben hagyva, ha a vécépapírért nyúlva csak az üres guriga fityegett a tartóban. Bosszantó, ha tejet szeretnék inni és a hűtőajtóban egy meglehetősen könnyű tejesdoboz fogad pár csepp tejjel az alján.

A múltkor ez a meglepetés várt rám a fagyasztóban:
Állítólag még volt benne fagyi...

Eszembe jut ezekről a példákról a csodás Dana K. White, akinek az az első tanácsa bármilyen selejtezésről van szó, hogy kezdjük a szemét kidobálásával. Nem fáj senkinek és rögtön csökken vele a káosz. (Bővebben érdemes a Decluttering at the speed of life című könyvét olvasni vagy hallgatni.) 

Noha törekszem arra hogy ne tegyek vissza semmit a polcra, ami a szemetesbe vagy a szelektív hulladéktárolóba való, azért csak előfordul üres csomagolás a mi házunk táján is. Ha más hagyta ott, bosszankodom, mert úgy érzem, annak a feladata lett volna kidobni, akinek a kezében elfogyott az utolsó csepp/morzsa/papírlap. Ugyanakkor ezek eltakarítása mégiscsak gyors szelektálási sikerhez segít hozzá. Csak azt kell tudni eldönteni hozzá, mit tekintünk szemétnek és mi az, ami megőrzendő kincs. De erről majd egy másik posztban gondolkodunk. Térjetek vissza később is! Kedden és pénteken délelőtt jelennek meg az új posztok.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések